Taalcursus Nederlands

Taalles Nederlands voor buitenlanders in Den Haag-Ypenburg en omgeving

Het leren van de Nederlandse taal is belangrijk! Dus volg je een taalcursus Nederlands.
Als je in een land gaat wonen is het belangrijk dat je de taal leert spreken.

Het is prettig om te begrijpen wat je leest.
Het is fijn om te verstaan wat er om je heen wordt gezegd.
Het is handig om uit te kunnen leggen wat je bedoelt.
Het is nodig om zelf een tekst te kunnen schrijven.

Als je bij Taalike een cursus gaat volgen, gaan we op zoek naar het soort les wat bij jou past. De belangrijkste vraag is: Wat wil jij leren? Want je leert het fijnst als iets leert waar je wat aan hebt!

Ik zoek naar maatwerkoplossingen voor iedere cursist. Dat is voor privélessen en duolessen eenvoudiger dan voor groepslessen. Maar hoe meer raakvlakken je hebt met je mede-cursisten, hoe beter de cursus afgestemd is op jullie behoeften.

Waarom moet je Nederlands leren als je in Nederland woont?

Een van de belangrijkste redenen om de taal van het land waar je woont te leren is: Gewone gesprekken kunnen voeren en alledaagse vragen kunnen stellen, zodat je je kunt redden in situaties zoals hieronder:

 • Jouw kind zit op de basisschool. Jij wilt zelf met de juf of meester kunnen praten over je kind.
 • Je moet naar de gemeente, de woningbouwvereniging, de huisarts of bijvoorbeeld Ziggo of KPN bellen om iets te vragen.
 • Je kunt in de supermarkt of de bouwmarkt iets niet vinden en je wilt vragen waar het ligt.
Zonnig uitzicht over het water langs de Landingslaan op Ypenburg.
Uitzicht over het water in Ypenburg

Maar misschien heb jij wel een heel andere reden:

 • Je wilt een opleiding volgen op het mbo, hbo of universiteit. Of je wilt gaan werken in een functie op mbo-, hbo-, of universitair niveau. Voor die opleiding of functie moet je een diploma Staatsexamen NT2 hebben als bewijs van jouw taalvaardigheid.
 • Je bent expat (misschien maar tijdelijk in Nederland) en je wilt heel graag de taal leren. Of jouw werkgever verwacht dat van je.
 • Je wilt naturaliseren en een officieel NT2-examen op een hoog taalniveau doen.

Hoe wil je tijdens de taalcursus Nederlands leren?

Als je bij Taalike een cursus gaat volgen, ga ik samen met jou op zoek naar het soort lessen dat bij jou past. En naar het antwoord op de vraag waarom jij Nederlands moet of wilt leren:

 • Wat wil je leren?
 • Wat wil je kunnen in het Nederlands aan het einde van de cursus?
 • Waarom wil je dat leren?
 • Hoe wil je dat leren?
 • Wanneer ben je volgens jou klaar met leren?
Ik maak maatwerkoplossingen voor iedere cursist.

Privéles Nederlands

Een lachende cursist aan de taalcursus Nederlands met boeken onder haar arm.

Als je privéles Nederlands volgt bij Taalike, krijg je één-op-één les. Dit heeft grote voordelen:

 • je hebt alle aandacht van de docent;
 • de inhoud van de les gaat voor het grootste deel over wat jij wilt leren;
 • de snelheid van de lessen past bij jou.

Privéles is de ideale oplossing als je binnen korte tijd bijvoorbeeld een examen wilt halen, of als je wilt oefenen met een specifiek onderdeel van de Nederlandse taal (grammatica, spelling, zakelijk Nederlands).

Duoles Nederlands

Wil je graag les volgen met iemand samen? Dan kies je voor duoles Nederlands. Omdat je samen les krijgt heb je een groot extra voordeel:

 • Je hebt altijd iemand om samen mee te oefenen.

Duoles is de ideale oplossing als je samen met je partner, met een vriend(in) of een collega binnen korte tijd veel bij wilt leren. Je kunt je richten op een specifiek onderdeel van de Nederlandse taal (grammatica, spelling, zakelijk Nederlands), of misschien wil je wel gewoon wat beter Nederlands kunnen spreken met elkaar en de mensen in je directe omgeving!

Twee lachende cursisten aan de taalcursus Nederlands met boeken onder hun arm.

Groepscursus Nederlands

Drie lachende cursisten aan de taalcursus Nederlands met boeken onder hun arm.

Met 3 of meer personen kun je een groepscursus Nederlands volgen. Aanmelden voor groepscursussen kan ook alleen met een groep. (Individueel aanmelden voor groepscursussen is niet mogelijk.)
Groepscursussen zijn enorm efficiënt als je met meerdere mensen aan hetzelfde einddoel werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Taal op de werkvloer of Taal-ouderbetrokkenheid voor het basis- en middelbaar onderwijs.

Je hebt allemaal hetzelfde ‘probleem’ en werkt aan dezelfde woordenschat. Daardoor heb je allemaal een groot voordeel: je kunt met elkaar oefenen!

Taalcursus Nederlands in-company

Wil je dat een aantal mensen binnen jouw instelling of bedrijf beter Nederlands leert spreken, lezen, schrijven of verstaan en het vakjargon kent? Dan is een in-company cursus Nederlands waar je naar op zoek bent! We leren jouw medewerkers in groepen tot 8 personen de basisbeginselen van het Nederlands en het vakjargon wat bij jouw bedrijfstak hoort. Daarvoor stellen we samen met jou de juiste training samen. De duur van de cursus is afhankelijk van het einddoel en de inzet van de cursisten.

Welk materiaal gebruiken we in de cursus?

Fokke en Sukke zitten op de bank. De een vraagt aan de ander, wat vind je van dat woordenboek? De ander antwoord: weet ik niet, ik heb het nog niet uit!
Fokke en Sukke lezen het woordenboek

Het lesmateriaal dat we gebruiken is afhankelijk van het niveau en de wensen van jou, de cursist. Ik zoek een lesmethode uit die past bij jouw einddoel. Maar ik gebruik ook eigen materiaal en je kunt ook zelf lesmateriaal meenemen of bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: sollicitatiebrieven, e-mails, rapporten, verslagen, presentaties en studieopdrachten.

Met enthousiasme, verschillende lesvormen en (als het bij de lessen past) uitstapjes, probeer ik ervoor te zorgen dat je echt plezier hebt/krijgt in het volgen van de cursus. Samen zorgen we ervoor dat jij je einddoel bereikt!

Zijn de uren flexibel?

We bespreken samen wat goed bij jou past. Wil je bijvoorbeeld in het begin vaak les en later wat minder? Dat kan!

Wat zijn de kosten voor een taalcursus Nederlands?

Klokje met daarnaast stapeltjes muntgeld waar een plantje uit groeit

Tijdens een eerste sessie van ongeveer 30 minuten stel ik het niveau en de behoeften van de cursist(en) vast. Dit is helemaal gratis!

We bieden een combinatie van lezen, spreken, schrijven en luisteren waardoor je snel uit de voeten kunt met de nieuwe taal. We overleggen samen hoe vaak, hoelang en wanneer de cursus plaatsvindt. De prijs voor een taalcursus is afhankelijk van al deze factoren.

Krijg ik na afloop een certificaat van de taalcursus Nederlands?

Natuurlijk ontvang je na afloop van de cursus een certificaat van deelname met een korte omschrijving van de inhoud van de cursus.

Op alle cursussen zijn de algemene voorwaarden van Taalike van toepassing.